Friday, January 11, 2019

Spontanelderflower


Spontanelderflower (Mikkeller, Taani) pdl 0,375 l. alc 7,7% Ratebeeri liigimääratlus: "Lambic - Fruited" ja hinnang on 87 punkti. Untappd ütleb: "Lambic - Traditional" ja 3,81.

Tootjainfo: "A lambic release with elderflower – a floral herb that adds a tropical note to beer"

Keskmist kasvu pudel, sildil jookseb Mikkelleri mehike, hoides pea kohal leedripuuõisikut. Valge vaht täidab ligi pool klaasist, kuid kaob üsna pea. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroomis on lambicu enda tugevalt hapukas-magusa, veidi äädikase lõhna kõrval ka nõrk lillelis-vaigune noodike.

Esmamekk on keskmise kehaga ja üsna tugevalt hapukas. Keskmaitse jätkab samal hapukal tasandil, kuid muutub kuivaks ja parkivaks. Lõppmaitses lisandub mõrkjat vaigust nooti. Järelmekk muutub veidi üekarboniseerunukd, kihisedes keelepäral limonaadina, kuid olles siiski väga värskendav.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-hapu buketiga HEA tasandi rüübe. Sedasorti lambic, mida võivad ka ettevaatlikumad inimesed tutvumiseks valida - ehtne värk, aga ei kõrveta keelt ja sisikonda :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment