Wednesday, January 23, 2019

Kuu


Kuu (Tanker / Maku, Eesti / Soome) prk 0,33 l. alc 11,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Imperial / Double" ja hinnang 3,62

Tootjainfo: "Kuu represents the never-ending November darkness that swallows the Baltic Sea in late autumn - just like this collaboration between Maku Brewing and Tanker Brewery. This Imperial Baltic Porter has been infused with rye distillate barrel staves from our very good friends at Kyrö Distillery Company. Enjoy in the dark."

Väike purk, must-valgel sildikesel Kuu. Vahtu sisuliselt ei teki. Õlle värvus - must.

Aroom. Tume, raske, magus. Melass ja pähklid. Rukkileib ja datlid. Rosinad ja poolkuivatatud ploomid. 

Esmamekk on raske kehaga ja töntsakalt mõrkjas-magus. Keskmaitse - oooojebedijeee! Leivaliköör! Leivasupi kontsentraat rosinate ja sidrunikoorega. 

Lõppmaitse. Kohvi ja mõrušokolaad. Pähklikreem mõrušokolaadiga. Mandlid mõrušokolaadis. 

Järelmekk --- rammus ja melassine. Kohviga kondenspiim. Alkohol. Soe. Pähklid. 

Rämeraske kehaga, 0-karboga ja õline palett, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga vastuoluline, aga siiski ülimeeldiv jook. Kõik maitsed on ju omaette oivalised ning kõlksuvad kokku kenasti ... aga vaata täiesti, totaalselt lame suutunnetus ja (ilmselt seetõttu) esiletõusev alkohol viivad hinnangu allapoole.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment