Sunday, January 20, 2019

Põrgukoer


Põrgukoer (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Imperial / Double" ja hinnang pole välja kujunenud, untapped ütleb "IPA - Triple" ja hinnang 3,66

Tootjainfo: "Põrgukoer oma kolme peaga vaatab korraga minevikku, olevikku ja tulevikku. Selles õlles on kokku pandud see, mis on juba tehtud; see, mis on teoksil ja see, mis on tulemas.

Põrgukoer on kolmekordne IPA, kus humalatega pole kokku hoitud. Kogu kolmetunnise keedu ajal on sinna 3x3x3 korral humalaid lisatud ja käärituses 3x3 kuivhumaldatud. Tulemuseks on 3xIPA mis humalatest rõkkab
IBU 110"

Väike lihtne pudel, sildil kolme eri näoga leegitsev koerlane, millest mõned näod on tuttavamad kui teised. Kollane vaht täidab kolmadiku klaasist ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt ja kuldselt loojangupunane. 

Aroom. Karamelliseerunud pihlakad. Mesised pohlad. Eukalüptised kadakamarjad. Sõstravein ja kampol. Seda lõhna tuleks kopsuhaigetele männimetsa asemel välja kirjutada.

Esmamekk on raksuvalt raske. Marjane hapukus üritab seda pinutäit vaigust koormat tõsta, kuid tolku sest palju pole. Värske ja raske. Mõrumagus. Mitte "mõrkjas-magusakas". Siin pole pooltoonidel kohta.

Keskmaitse. Jäme männijumal. See pole sul mingi männivõrseke, vaid terve männitüvi mis on valtside vahelt läbi lastud ja siis mahlana su klaasi kallatud. 

Lõppmaitse. Tammine tummine männine. Mõeldamatult männine, puidune, kuhjuv ja kasvav ja vallutav. Liikuv ja loov ja lehvitav. Ainult et lehvitab see männisuuruse kadakaga. 

Järelmekk. Sasiga. Männisiga. Männimetssiga. See siga toitub männitõrudest ja tammekäbidest. 

Kolossaalne. Kohutav. See jook paneb silmi pungitama ja õhku ahmima. Täiuslikult hoolimatu metssigadus. Kaheteistkordselt ülevõllikas. KuradiKerberosRaisk.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment