Friday, January 4, 2019

Freaky Wheat


Freaky Wheat (Maisel / Tanker, Saksa / Eesti) pd 0,75 l. alc 10,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine / Wheat Wine" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Wheat Wine" ja 3,93 punkti.

Tootjainfo: "CoBrew with our Friends of Tanker Brewery from Estonia // CoBrew mit unseren Freunden der Tanker Brewery aus Estland.
IBU 40"

Suurt kasvu pudel. No eks ole. Mõistlik mõte panna kanget nisuveini suurde pudelisse, kas pole!? Aga eks normaalsus olegi ülehinnatud :)

Sildikujundus - lustakalt totakas. Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt merevaigune.

Aroom. Njaaa, vaata täpselt nii lõhnabki enamik nisuveine, ehkki sedasorti jooki tehakse armetult vähe. Apelsinikoortest keedetud tsukaad valgete viinamarjadega ja vähese kaneeliga.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja tihkelt magusakas-mõrkjas. Keskmaitse ... jaa-jaaa-jawohl! Vaata nisuveinidega on sihuke värk, et ega need kõigile ei meeldigi, aga kui juba meedib, siis tulen siinkohal tunnustavalt noogutada vürtsika, mandlise, mandariinikoorese ja nelgiõisiku seguse täidlase segu üle.

Lõppmaitse on magusakas, tsitruseline, hapukas, vürtsikas, veidi õline, apelsiniseemne ja greibikoore varjundiga. Järelmekk soendab keelepära kuivatatud apelsinikoore, tähtaniisi, rosinate ja kaneelise, hõõgveiniliku õhetusega.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe! Nisuveine kohtab nurjatult harva ning kõigile ei meeldi nad teps mitte. Kuid seda dessertveiniliku olekuga õilsat vedelikku sobiks pakkuda kristallklaasikesest digestiiviks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment