Saturday, January 5, 2019

Ketser BA


Ketser BA (Tanker, Eesti) pdl 0,75 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Sour Red/Brown“ ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Flanders Red Ale" ja 3,81 punkti

Tootjainfo: "Red wine barrel aged version of Ketser"

Kui peaks olema huvi võrrelda, siis 2016.a Ketseri kirjelduse leiab siit.

Suur pudel, mile kork-korki hoiab traatkinnitis. Sildil toimub omamoodi tuleohverdus :) Sentimeetrine tumekollane vahukiht kaob kiirel kahinal. Õlle värvus - tuhmilt vasekarva punane. 

Aroom - ooooo see lõhnaabielu on sõlmitud taevas! Flandria punane ja punase veini vaat moodustavad praktiliselt alati ideaalse kombo - hapukas, mahlane, veinine, süljenäärmeid tööle panev, mõningaste äädikaste nootidega.

Esmamekk on keskmise kehaga ja tugevalt hapukas, kuiv ja mahlane. Keskmaitse ... ojeee ... punasesõstra ja sinika segune, mahlane, veinine veidi silmi kissitama panev, mõttesilmas meenutamas noid ammuseid aegu, kui rannakohvikus sai kannuga veini lauda tellitud ja siis päevi muretult õhtusse veeretatud. 

Lõppmaitse ... mmm ... balsamico ja viigimarjad, mustsõstra ja aroonia, punaste viinamarjade ja vaarikate segune kuiv ja veidi parkiv mahlasus. Järelmekk muutub tiba mõrkjamaks, paneb kaela hapult käänduma ja silmi hetkeks sulgema ... kuid kõike seda selleks, et kohe jälle uut sõõmu soovida!

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga ÜBERTASEME rüübe! Vaata see on nüüd üks flandria punane sellisel tasemel, mida võib julgelt Flandria enda sama stiili jookidega ühes lauas istuda!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment