Monday, July 25, 2016

Ketser


Ketser (Tanker, Eesti) pdl 0,375 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Sour Red/Brown“ ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Flanders Red Ale"

Väga mitmes mõttes "esimest korda". Sellist mõõtu pudelit pole varem kohalikud väiketootjad pruukinud, fooliumkaelust pole olnud ja flandria punast pole kah ametlikult tehtud. Sildikujundus mitmeti jumalavallatu :)

Vaht kipub alguses pudelist välja vurtsuma ja siis klaasis üleüldse mitte püsima. Õlle värvus tuhmilt (vt vahu väljahüppamine) punakaspruun. Aroom on mõõdukalt hapukas, pannes süljenäärmed keele taganurkades tööle.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse on hapukas-magus, flandria punasele veinile omaselt kuivapoolne. Lõppmaitse on hapukas-mõrkjas, pihlakate ja valgete sõstrate segune. Järelmekk on kuivapoolne ja hapukas-vürtsikas.

Keskmisest veidi kergema kehag, nõrgalt karboniseerunud paletiga, hapukas-maguakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga vastuoluline rüübe. Ühest küljest on flandria punase stiilile üldjoontes pihta saadud, kuid taevas näeb, vana Gambrinus on saanud KORDADES paremaid näidiseid. Eksperimenteerimisjulguse eest tuleb aga kiita ja soovitan tegu kindlasti korrata - hapuõllede nišš vajab täitmist!
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment