Saturday, July 9, 2016

Hop Tvoyu Mat


Hop Tvoyu Mat (Käbliku, Eesti) pdl 0,5 l. alc 7,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Belgian IPA
Tegu on kuivemapoolse ning keskmisest kangema humalase heleda õllega, mille belgiapärane metsikum maitse ei meenuta teps mitte tavaliselt õlut ning võib oma nüansirohkusega meeldivalt üllatada isegi sinu ema.
IBU 72"

Väike lihte pudel, mille sildil on ... jeerum ... Baaba-ja-gaa? :) Sõrmepaksune valge vaht pole küll kuigi püsiv, kuid see-eest mäherdust tihedat vahujälge klaasile jättev! Õlle värvus - kirkalt tumekollane.

Aroom näpistab juba kaugelt vaiguse haardega su sõõrmeid. Kui aga nina klaasi pistad siis muutub see taju tunduvalt pehmemaks, troopilisemaks ja puuviljasemaks. Vaata kui sa lõikad üleküpsenud meloni lahti ja seemned lausa jooksevad seest välja siis ... no vot selline lõhn see ongi! Ja ma ei pea silmas meie poemeloneid, mis ennem riknevad kui täisküpsuse saavutavad, vaid õige päikese all õiges kohas päikesesoojalt lõigatut ... te vist isegi ei tea, KUI suur see vahe on?

Esmamekk. Mõehhhhhh. Niiii neetult hea, et hakka või usku vahetama. Ainult et ma ei tea kuskohast ja kuhumaani. Magus-vürtsikas, belglane ja samas põhjamaalane. 

Keskmaitse. Prrääääks. Mis nüüd juhtus? Kuhu kadus see magus belglane? Gambrinusel on kulmud kuklas, püüdes nüüd siia sõnadeks vormida oma üllatust. See on kuiv, hapukas-mõrkjas ... või oota ... see oli nüüd ikka lõppmaitse? Ei, keskmaitse viimane osa? Misasja te vaidlete! Sigahea jook ju!

Lõppmaitse. Vaata eelmist lõiku. Soe. Ja hirmsasti tahaks kellegagi vaielda, midagi tõestada. Või siis ikkagi mitte. Sest on ju soe. Ja hea! 

Järelmekk. Vahemerelised puuviljad, mille sees on kadakavaik. Nomismõttes? Kas kadakas on puuvili? Või melon ja mango okaspõõsad?

Et see suur et. Gambrinus on segaduses. Ja seega ... MEGAtasand saab siia kirja, sest ülevõllikad ja joogid, mis suudavad sel moel üllatada, ei ole vähemat väärt! Aga vaata see inhime, kes ei suuda RB's kirja tekitada kategooriat "belgian IPA" peaks nüüd nurka minema ja häbenema. No mõelge nüüd ometi, kui teie siiras järgija läheb riiulist võtma "belgian ale" (mis on tavaliselt belgia mõtetuimad asjad) ... siis ta tuleb ja vaatab teile niiiiiiiiiiiii sügavalt silma, et kõrvad kukuvad küljest.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment