Saturday, July 2, 2016

Alatu laim (5%)

Alatu laim (Sulu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Liigimääratlus: vürts-ale?

Tootjainfo: "Linnased: Pilsner, Vienna, Cara Ruby, rukkilinnased. Humalad: Aramis, Galaxy, Waimea. Kuivhumaldatu Citra ja kafiirlaimi lehtedega. Pärm: Safale US-05"

Väike lihtne pudel, pruulmeistrile omane kirju silt seekord helerohelistes toonides. Valge vaht täidab 4/5 klaasist ja püsib vaatamata hõredusele üsna kaua. Õlle värvus - häguselt oranž. Aroomis domineerib mäekõrguselt kahvrilaim, muud lõhnad esile ei pääse.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on vaigune, ülevõlli-eeterlik, kahvrilaim ronib lausa kuklast välja. Lõppmaitse on magus-mõrkjas, vähekese hapuka alatooniga. Järelmaik on vürtsikas, justkui näriks seedermänni seemneid ja haukaks kahvrilaimi nahkjaid lehti peale.

Keskmisest raskema kehaga, ülekarboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga friigikas. Kahvrilaimi kontsentraat. Ehkki see intensiivne leheke mulle väga meeldib (nt vürtsika supikese sees) on taoline üleelusuurus pisut häiriv. Veel kümme minutit hiljem välja hingates tajud ninas ikka neid eeterlikke aure. Kui seda rüübet tasakaalustada intensiivsema hapukusega, saaks päris nauditava tulemuse.
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment