Saturday, July 2, 2016

Stiletto


Stiletto (Edge, Hispaania) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "saison" ja hinnang 76 punkti

Tootjainfo: "Pale orange with a fluffy white head, this Saison certainly looks the piece. A clean grassy hop aroma with melon, pepper and orange notes develops into a citrus zing with low hop bitterness. Smoothly textured, deliciously vibrant, and to the point."

Väike lihtne pudel, sildil ebaproportsionaalne naine, jalas stilettod. Kollakas vaht täidab 3/4 klaasist ning püsib väga korralikult. Õlle värvus - kirkalt kuldpruun.

Aroom on esmalt mõrkjas-vürtsikas, siis tuleb aga esile hapukamat tsitrust, liikudes pisut lähemalt saisonidelt oodatavale lõhnatajule.

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja lustakalt hapukas. Keskmaitse on hapukas-magusakas ... või pigem hapukas-Magus, kuid see mangone magus külg on mõnusalt tasakaalu äärel, veel mitte minnes ülevõlli. Lõppmaitse on vürtsikas-mõrkjas, uhke ja sirgeselgne, enesekindel ja veidi tavatu ... see vaigune humalasus mis muidu saisonidele väga omane pole sobib siis oivaliselt hästi. Järelmekk on mõrkjas-hapukas-vürtsikas, rõõmus ja elujaatav, naudinguhimuline ja selgesilmne,

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe. Tõsi küll, saisonide klassikast on ta samm kuhugi vasakule, kuid väga õiges suunas. Pigem "imperial saison'ish", kui laenata deMolenilt seda lustakat ja kõikelubavat lõpukest.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment