Thursday, July 28, 2016

Rock it Black

Rock it Black (Kalamaja, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11 %vol. Liigimääratlus: russian imperial stout, oak aged

Tootjainfo: "pale ale, röstitud oder, šokolaad, crystal, nisu. Humalad: East Kent Goldings"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike ja punane vahakael. Tumepruun vaht täidab 3/4 klaasist, olles superpüsiv. Õlle värvus - mustade must.

Aroom meenutab vana kohviveskit, tolmunud kohvit ja vaske, vana punast puitu ja kakaod.

Esmamekk on raske ja mõrkjas-hapukas. Ei see pole läbi põranda vajutav raskus, pigem selline tubli lambanahkse kasuka raskus, mida tajud rõõmsa koormana külmal talvepäeval. Keskmaitse on kakaone, kakaoliköörine, kreeginalvikane ja bojaarlik. Karvakasuka kohal troonib karunahkne müts, kräsuse habeme vahele kallatakse pitsike nastoikat enne teeleminekut ... väike näpp peenutsevalt püsti. Lõppmaitse muutub juba kleeeepljamaks, õliseks ja tammiselt vaniljeseks. Bojaar haarab kätte toeka jalutuskepi ... kuid kuna ta on sihandne külatasandi bojaar, siis on tegu pigem mehise malakaga kui peenutseva sauaga. Järelmekk segab kokku ploomid ja šokolaadi, veidike kodust tubakat ja ja meretagust vaniljekauna, segab selle vaskse lusikaga kenasti läbi ja kummutab kurku, krögiseb korra mõnuga ja astub aurupahvaku saate uksest välja.

Raske kehaga, tugevalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Hapukas vaskne moment paneb veidi kulmu kergitama, kuid samas röstodrast tulenev römsakas toekus tasakaalustab selle kenasti. Selle va odra oleks võinud kergelt kõrbemiseni lasta, et saada suitsust lisatooni, sobiks suuuurepäraselt siia juurde. Igatahes - kalamajalised tegelased, seda rada tuleb teil edasi tatsata ... kaugel see talvgi enam on :)
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment