Saturday, July 16, 2016

Nisu Willem

Nisu Willem (Hiiumaa, Eesti) pdl 0,5 l. alc 4,0 %vol. Ratebeer tunneb küll tootjat, kuid mitte toodet. Tootja ise on sildile kirjutanud: "nisuõlu!"

Tootjainfo: "Koostisosad: odralinnased, nisulinnased, humal, pärm.
Meitel elas Jausa külas popsikohal tääda võllaroog Nisu Villem. Ta leks ühekorra talve aal üle jää naabersaarel ja rääkes et on laevakapten Wilhelm Weizen. Öömaja andnud peretütar tahtnud kangesti kapteniprouaks saada. Neh ega Villem oli hää jutuga ka. Omigu sai peremees alles poes teeda et mees kes talle leotet õllepudelisilte raha pähe pakkus ja tütre ää lörtsis pole keegi muud kui iidlane Nisu Villem kellel on kodus lahja naine ja trobikond lapsi."

Keskmist kasvu lihtne pudel, kollakais toonides sildil pläru ja pudeliga mees. Valge vaht täidab üle poole klaasist ning püsib väga kaua. Õlle värvus - nisuõllele lubatult tugevalt uduselt kollane. Aroom on pehme ja hapukas, õunane ja biskviitjas, meenutades värsket kodust õuna-plaadikooki.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitse toob hapuka tooni rohkem esiplaanile, pooltoore banaani taoline hapukas-tihke mekk on siidiselt pehme. Lõppmaitse muutub veidi toekamaks, segades juurde pisut mõrkjamaid toone, kuid need jäävad mõõdukalt tahaplaanile. Järelmeki hapukas-magus põhi saab kena vürtsika särina lisaks ning kõik asub kenasti oma kohtadele. Kardemoniga õuna-banaani-struudel :)

Keskmisest veidi kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Väga heal tasemel rüübe. Saksapäraste hefeweizenite suurepärane esindaja, ilma mingite kiiksude või eksperimentideta. Hea janukustutaja, kuid samas ka maitseküllane. Pakkuda koos üleküpsetatud koduse juustuga.
------------
pilt isethetud

No comments:

Post a Comment