Friday, July 1, 2016

Ulrichsbier


Ulrichsbier (Berg, Saksamaa) pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Brown Ale" ja hinnang 28 punkti.

Tootjainfo: "Since 1911 the St. Ulrich’s Festival is celebrated in the brewery yard of the Berg Brauerei Ulrich Zimmermann, and a beer especially brewed for this day is poured out. This "Brown Ale" is a golden special beer according to the brew process of the good old days. Stored cool for a long time it matures gently by the rules of the art of craft brewing."

Väike kääniskorgiga pudel, lihtne retrohõnguline sildikujundus. Valge sentimeetrine vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne. Aroom ... linnaseline ja hapukas ... kas see peaks nüüd eil olema? Ja veel "brown ale" suguvõsast?

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on hapukas-mõrkjas, tugeva karamelja fooniga. Lõppmaitse meenutab täisterasepikut vähese hapuka marjase sädemega. Järelmekk on mõrjkjas ja kergelt vürtsikas.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga kummaline rüübe. Ei noh, kui võtta seda nüüd kui märzenit, siis oleks ju kõik korras ... aga MISOTSAST see jook "brown ale" peaks olema? Muuseas, kui vaadata selle tootja protfelli, siis ülejäänud on kõik laagrid pilsist bockini ... missuguse valemiga ja miks ja üleüldse? 
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment