Wednesday, July 20, 2016

Hiiumaa Hele


Hiiumaa Hele (Hiiumaa, Eesti) pdl 0,5 l. alc 4,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Premium Lager", hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "vesi, odralinnased, humal, pärm
Jausa külas elas mees kes kartis kuuma suvepäeva ja ütles: "Neh ei tee midad. Joo loog jääb maha." Ei teend mees muud midad sel päeval kud lasi ennast kõhuli rehepõrandale ja võttis kätte kapa külma õllega."

Keskmist kasvu pudel, heledale meeldiva disainiga sildil mees õllevaadiga. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on lihtsale laagrile omane, linnaseline ja magus-hapukas.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja hapukas-magusakas. Keskmaitse on mõrkjas-magusakas, mõnusalt humalane ja kenas tasakaalus. Lõppmaitse suristab veidikese vürtsikamate toonidega, tagapõhi on ehedalt linnaseliselt mõrkjas-magus. Järelmekk kaob üsna kiirelt, kuid jätab siiski meeldiva mõrkja mälestuse.

Keskmisest suts kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga lihtsapoolne rüüpeke. Igati aus kraam, januks vägagi hea, sobib kenasti ka lihtsamate toitude kõrvale.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment