Monday, July 18, 2016

Tömmu Iidlane


Tömmu Iidlane (Hiiumaa, Eesti) pdl 0,5 l. alc 4,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Dunkel/Tmavý", hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Iiu naised kurtvad viimasel aal, et mei mehi põle enam öösiti näha. Mehed merel päikse käes nii tõmmuks läind"

Keskmist kasvu pudel, tumedal sildifoonil on tõesti raske näa nii meest kui ka väiksemas kirjas teksti. Kollakat karva vaht täidab küll ligi pool klaasi, kuid on hõre ja kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - veidi uduselt kuldpunane. Aroomis tunneb kuivatatud leiba ja pehmet piimašokolaadi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on siidine, hapukas, pisut kirbelt leivane. Lõppmaitse on hapukas-vürtsikas, ülekuivatatud rukkileiva ja kadaka nüanssidega. Järelmekk on magusakas-mõrkjas, pisut teravalt vürtsika õhetusega, koduse leivakalja taoline.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja pisut kirbe paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-vürtsika buketiga päris hea tasemega rüüpeke. Dunkeli stiilile üldiselt üsna hästi sobituv üldpilt, kuid see kirbevõitu vürtsikus paneb veidi imestama. Kuid korraliku toeka pannišašlõki kõrvale oleks ikkagi see päris kobe klaasike.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment