Wednesday, July 27, 2016

Russian Tourette (regular)


Russian Tourette (regular) (Kalamaja, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11 %vol. Liigimääratlus: russian imperial stout

Tootjainfo: "Linnased: Vienna, Pale ale, chocolate, roasted barley, Cookie, black, Crystal 50/150, kaerahelbed. Humalad: Centennial, Citra"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Sõrmepaksune pruunakas vahukiht on üsna püsiv. Õlle värvus - vähese punaka helgiga must. Aroom on raskepärane, magusakas-mõrkjas, mustade ploomide, tumeda šokolaadi ja miskipärast murakalikööri nüanssidega. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga (kuid üldse mitte nii raske, kui võiks oodata!) ja hapukas-vürtsikas.  Keskmaitse on mõrkjas-magusakas, mõnusa vürtsika kõrvaltooniga, ploomikompoti ja kaneeliküpsiste taoline. Soe ja mõnus on see olek, kuid huvitav, millest tuleb see omanäoliselt asjakohane hapukus? Lõppmaitse on hapukas-vürtsikas, kuivatatud ploomide, tumedate rosinate ja nelgivürtsi segune. Järelmekk püsib pikalt  ja hapukas-mõrkjalt, tubaka ja vürtsika meeprääniku mälestusteküllane.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Vana Gambrinust paneb veidi hämmelduma see hapukas alatoon, kuid see sobitud imp.stoudi raskusega tegelikult väga hästi, muutes üldpildi mängulisemaks ... kuid vähem stiilipuhtamaks.
------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment