Thursday, July 21, 2016

Stout 8


Stout 8 (Maximus, Holland) pdl 0,33 l. alc 6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout" ja hinnang 91 punkti!

Tootjainfo (guugeltõlke abil): "Stout 8 Warming black beer of 8% alcohol. English hops and different roasted malts. perfect taste balance between fresh coffee and chocolate. Creamy and full. With a pleasant bitterness."

Väike lihtne pudel, sildil sarviline 8 :) Kreemikas vaht täidab pool klaasi, kadudes küll aegamisi, kuid jättes vägagai korralikku vahujälge klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tume kirsipunane. 

Aroom ... ooo see on mänguline. Noh mõistagi väike šokolaad ja pisike ploomike ... kuid siis on veel selline jube põnev kõrvaltoon, mis miskipärast toob vana Gambrinuse peas esile seoses grillitud peediga ... ja Gambrinusele see meeldib!

Esmamekk on raskepoolne ja pisut portveinilik, dessertlik, magusakas-hapukas. Keskmaitse naaseb traditsioonilisemale stoudirajale, kaldudes ehk küll imp.stoutide küljele. Siit leiab rasket nätsket poolkuivatatud ploomi ja sooja kaneeliküpsist, veidikese mõrušokolaadi ja tilgake lagritsatki. Lõppmaitses tuleb esile soolakas varjund, mis sobib siia oikuirjakuikenasti! No jälle tuleb maitsesilma ette (mis Gambrinuse peas paikneb kuskil ninakoopa ja seljaaju vahel) mõnus magus-mõrkjas grillitud peediviilakas, millele on tilgutatud veidi balsamicot ja ehedat sojakastet (mitte segamini ajada odavate soolalahustega). Järelmekk vajutav oma raskepärase mõrkjasmagususega sügavamalt tugitooli, ajab vuntsiotsad husaarlikult kikki ja hakkab pikalt pajatama kuulsusrikkast võitlusteest ... mis sest et kuulajaks on vaid igavleva näoga koer ja tegelikkuses kulges enamik teest mööda kõrtsitube.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Pigem imp.stout kui lihtsalt stout, omapäraselt mõnusa maitsekiiksukesega tegelane, millega oleks kurjamoodi mõnus pikemat õhtut vaikselt õhtusse veeretada. Ega vist peale klaasikese vee polegi siia juurde midagi vaja?
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment