Sunday, July 17, 2016

Progressive Barley Wine


Progressive Barley Wine (Elav, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine" ja hinnang on 90 punkti

Tootjainfo (google tõlke abil): "Beer Barley Wine Style suited to aging.
For this recipe a Japanese hops (Sorachi Ace) and a single malt is used (Pale). The prolonged boiling confers caramel flavoring and allows to obtain a very concentrated must."

Väike lihtne pudel, sildil ... eee ... kummaline kuunägu ja õnnistav-kerjavad käed? Sõrmepaksune valge vahukiht on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - õrna hõljumiga kuldne. 

Aroom ... ooo ... see toob silme ette midagi kuldset ja helget, mingit lapsepõlvem maiust. Kas ohtra marmelaadiga tehtud "kirju koer" oli umbes selline? :) Või tihkeks keedetud õuna-rabarberikissell?

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja tihkelt maguskas-hapukas, marmelaadine ja mõtlik. Keskmaitse sulatab otsetee südameni, pannes taas otsima midagi kauget ja nii üdini soojalt helget ... vaniljene karameljas õunakook. Mesine ingver, vürtsikas ananass  - ma tean et see kõlab jaburalt, aga meel otsib pidepunkte :)

Lõppmaitse on vahajas, kleepjas, mesine, heinane. Mmmm ... maitsev hein :) Laudalakas on nii hea lösutada peale järjekordse koormatäie sissehangumist, oodates uut koormatäit, näsides heinakõrt ja vahtides sinisesse taevasse. Õhtul saab sauna. Ja õlut. Ja meemarinaadis searibisid.

Järelmekk. Jestas. Seep see on. See va Sorachi Ace. Seep ja heinad, lilled ja vaha. Jeerum, ma polekski arvanud, et heinaseep on niiiiiiiii hea. Selle ma võtan. Sauna.

Raske kehaga, vahaja paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! SMASH-odravein! Ühehumala ja ühelinnase pruulis, selle eest tuleb itaalia pruulmeistrite ees kummardada - see on väärikas tegu! Vana Gambrinuse jaoks pole see humalasort üldiselt just lemmikute hulgas, kuid niiiiiimoodi tehtuna ... mina tänan! Pakkuda digestiiviks protveini asemel. Eriti veel humalalteadlikule seltskonnale.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment