Sunday, July 3, 2016

Straffe Hendrik Wild 2016


Straffe Hendrik Wild (De Halve Maan, Belgia). pdl 0,33 l. alc 9%vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Abbey Tripel" ja hinnang 94 punkti!

Tootjainfo: "This is the regular Straffe Hendrik Tripel, but this time fermented with wild Brettanomyces yeast strains."

Väike lihtne pudel, valgel sildil pruulikoja tunnus-poolkuu. Erkvalge vaht kipub alguses pudelist välja ronima, täidab pool klaasi, kuid on hõre ja kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on hapukas, kergelt valge veini äädika ja värskeltpressitud õunamahla taoline.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja särtsakalt hapukas-vürtsikas. Keskmaitse ... mmmmmm .... jupstükk kui mõnusalt ja särisevalt vürtsikas-magusakas, pisut pealetükkiv ja semutsev nagu purjakil nooruk, kes tahab endast head muljet jätta. Lõppmaitse muutub raskemaks, mõrkjamaks, veinilikuks ja kuldsete viinamarjade želee taoliseks. Pidulik ja helisev, kõrgete lagede all kaikuv ja toretsev, fanfaaride ja flöötide kõrge ja kilisev kaikumine. Järelmekk taandub muhedamaks-mahedamaks, viigimarjavein, litšimarjad omas mahlas, balsamico. 

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga MEGAtasandi rüübe!!! Oi sa poiss, kui toretsev ja pidulik, võimas ja kerge üheaegselt. Täiesti uskumatult hea tegelane, sobilik nii digestiiviks kui aperetiiviks. Tõsi küll - RB määratlus: "abbey tripel" ... no lubage naerda.
-----------------
pilt isetehtud

1 comment:

  1. Unterõllede vastu uus relv: https://youtu.be/sB-pkx6KOhI

    Eestis vist esimene.

    ReplyDelete