Tuesday, July 5, 2016

Sauer´d Krauts


Sauer´d Krauts (Lervig / Buddelship, Norra / Saksa) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang on 45 punkti.

Tootjainfo: "We are celebrating 500 years of Reinheitsgebot by making this very unique sour ale with the good Germans from Buddelship. This beer is full of ‘impure’ oats, wheat and rye, and was soured with fresh, locally produced sauerkraut infused with mango and pineapple. The sourness of the beer is complemented by fruit flavours, particularly raspberry. It may not abide by the Bavarian purity laws, but remember, Reines Bier Gefährdet die Gesundheit. Malts: Pale malt, Rye malt, Oats, Wheat, Abbey malt. Hops: Crystal, Hallertau Blanc."

Ja nüüd marss tagasi, lugege see info läbi! Kas kujutate ette, need hullud panidki hapukapsast õlle sisse! Ja veel seda ning toda ja kolmandat. Reinheitsgebot mu eesel!!!

Väike lihtne pudel, helekollasel sildil kapsapead ja vorstikesed :) Vähene valge vaht ei taha üleüldse püsida. Õlle värvus - kirkalt kollane.

Aroom. Meine Herren und Damen. Need pruulmeistrid on lollakad. Nad pandiki siis sisse hapukapsast! Õuntega ahjus olnud hapukapsast?

Esmamekk. JEEEERUM. Mismõttes? Hapu! Hapendatud õunad! Magushapud marineeritud õunad!

Keskmaitse. Vähese suhkruga paradiisiõunte kompott!! See vedeleik võtab selja märjaks kas teate, sest käed käivad nagu purjus mesilase tiivad, üritades endale ja ümbritsevatele seletada misssssasja sa parasjagu suus tunned.

Lõppmaitse. der heilige Gott. Kräääks. Vaarikakontsentraat. Kapsas-vaarikas.

Järelmekk. Suu tõmbub kriipsuks kokku ja kaalutleb, kas see on jõle hea või hästi jõle. Pigem siiski hea. Või ei?

Et mida siis kokkuvõtteks öelda. Pööraselt ja hullumeelselt kummaline. Kui poleks ise maitsnud siis ei usuks. Hapukapsas paradiisiõuntega. Minge teate kuhu. Aga see kogemus on väärt üleelamist!
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment