Monday, July 25, 2016

Bermuda

Bermuda (Kalamaja, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Liigimääratlus: belgian tripel.

Hmm. Belgian tripel. Kas on olemas mõni muu tripel?

Tootjainfo: "#piloot. Linnased: pilsner, Vienna, cara pils 10, cara 50. Humalad: mt Hood, Citra. Pärm. Abbaye. Lisandid: roosuhkur"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Napp valge vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - õrnalt uduselt loojangukarva merevaik.

Magus aroom õhkub juba kaugele ... aga lähedalt nuuskides ajab mingi terav, lakine element läkastama. Pikemalt nuuskides leebub lõhnapilt meeldivaks vürtsikaks belglaseks, kuigi väike atsetoonine element jääb lõpuni sisse. Huvitav, kui kasutada roosuhkru asemel kombekohast kommisuhkrut, kas siis jääks see teravus olemata?

Esmamekk on keskmisest vaid veidi raskema kehaga, mis on sellise kanguse juhul tavatu, kuid belglastele jällegi omane. Ja mõistagi särtsakalt vürtsika-magus nagu ta olema peabki! Keskmaitse annab juurde keha, mõnusalt karameljat mõrkjust, kuivatatud virsikuid, veidi ingverit ja nelki.

Lõppmaitse paneb juba tunnustavalt noogutama ja seda kohe väga suure amplituudiga nii et kaelaluud ragisevad ja habe lehvib. Kuivatatud apelsin? Kumkvaadid! Kaneel ja rosinad. Trumm ja pasunad! :)

Järelmaitse ... vat siinkohal hakkab alkohol torkima ja see pole hea. Mõrkjas-magusasse pillerkaarde tuleb jälle see va atsetoonine-metalne mekk man ja paneb veidi nina kirtsutama.

Keskmisest veidi raskema kehaga, alakarboniseerunud ja pisut õlija paletiga, vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusaka buketiga Tinglikult übertaseme rüübe. Über veel tuleb, kui see jook seisab. Kuid praegu õhkab siit palju lubadusi ja rabedat noorust. Andke talle palun aega, kuid suund on õige. Aastakese laagerdumise järel tooge ta aga KINDLASTI turule!
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment