Tuesday, July 5, 2016

3 Bean Stout


3 Bean Stout (Lervig / Way 3, Norra / Brasiilia) pdl 0,33 l. alc 13,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnand 100 punkti!

Tootjainfo: "A few Brazilian brewers came all the way to Norway to brew a big giant of a stout. Keeping in line with giants we tossed a few magic beans in the brew for good measure. Ingredients: water, malt, hops, yeast, tonka and coco beans."

Huvitav, sildil on kirjas siiski kolm "uba" - vanilli, tonka ja kakao.

Väike lihtne pudel, must-rohelisel lakoonilisel sildil kahe koja embleemid. Tökatmust vähene vaht muutub kiirelt tumepruuniks kirmeks.

Aroom. MÕMMMMM. Karumõmm. Luksus kuubis. Ma küll ei tea misasi on Werneri kook, aga miskipärast tahan ma seda praegu öelda. Ülikülluslik, laialivalguvalt pehme šokolaadikook. Šokolaadipiparkook. Vaikus ja nohin.

Esmamekk. Muahhhh. See. On. Pööraselt. Luksuslik. Šokolaadist taldrikul on vaniljeküpsis, mille peal ingverivõõp ... sest ma lihtsalt ei tea, kuidas "tonka" maitseb. Kähe sordiinistet saksofon ja harjaste sahin trumminahal. Salakõrts. Salapatud. 

Keskmaitse. Šokolaadileib! Šokolaadiliköörist ja vaniljekreemist läbi imbunud borodino leib. Vaevu põrandat riivav valgus näitab vaid tantsijate jalgu. Ja baarileti najale toetatud püstolkuulipilduja kaba.

Lõppmaitse. Laiaäärsed kübarad, sigaretiotste prõgisev kuma toob hetkeks pimedusest kandilised näojooned. Vulisev naer ja mulksuv pudel. Kontrabassi kaiklev kumin. 

Järelmekk. Isegi tikk süüdatakse peopesa varjus ja puhutakse kohe surnuks. Pole vaja. Teada. Näha. Mõelda. Hetkel piisab vaid tundmisest. Ja see tunne on ohtlikult hea. Ohtlikult. Väga ohtlikult.

Kokkuvõtte asemel. Enamik häid asju on kas keelatud, amoraalsed või seadusevastased. See jook on kõike kolme korraga.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment