Saturday, July 9, 2016

Galaxie Chardonnay Barrel


Galaxie Chardonnay Barrel (Brewfist, Itaalia / Kanada) pdl 0,33 l. alc 7,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison" ja hinnang 66 punkti.

Toojainfo: "Malts: Pilsner, Oat, Rye, Cara20
Hops: Galaxy, Hallertau Saphir
Heimdall beer aged in barrels of Chardonnay."

Väike lihtne pudel, sildil ... üks üsna ulmeline raudrüütatud tegelane, vihjeks sildil kirjas märksõna "Asgardian saison." Erkvalge vaht täidab pool klaasi, püsides üsna kenasti ja haakudes tugeva vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kollane.

Aroom on üsna mitmekihiline. Alguses lummab ta oma hapukas-vürtsika saisonile omase pahvakuga, seejärel tuleb nii veini magus-hapukust kui ka tamme mõrkjat mahedust. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja muljetavaldavalt vürtsikas-hapukas ... samas ka üllatavalt kreemikas ja pehme. Keskmaitse ... oooojaaa ... see mõjub kui saisoni kontsentraat, olles ühekorraga ülevalt mõrkjas-magusakas kui ka elegantselt vürtsikas-hapukas ... siin mängivad korraga kõik fanfaarid ja tormpetid, mis õukonnas võtta olid. 

Lõppmaitse läheb huvitavalt ja otsusekindlalt kuhugi sädelevasse mõrkjas-magusasse kaugusse, mida tahaks tituleerida kui vürtsmarmelaad valge pipra, aniisi ja tikritega. Järelmekk ... tadaaaaa ... need pasunad ei tahagi vaibuda, kaikudes mõisa tühjades saalides, kuna kogu rahvas on kogunenud maja ette roosiaeda, löömaks kokku šampusepokaale mõisaproua sünnipäeva puhul.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Saisonide ülemjuhataja. Väikese "farmhouse nihkega", kuid seepärast valisingi kirjelduseks mõisa-metafoori ... sellise tubli karjamõisa, mitte peenutseva aadlimaja oma :) Kui sulle meeldivad saisonid, siis see tuleb ära proovida! Pakkuda koos kreemja brie juustuga.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment