Friday, July 8, 2016

Absurd


Absurd (Käbliku, Eesti) pdl 0,5 l. alc 6,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 67 punkti

Tootjainfo: "Õlu millesse on lisatud ABSURDSES koguses erinevaid humalaid: Challenger, Chinook, Citra, Columbus, Galaxy, Target, Willamette. Kasutatud linnased: Pale, Pilsner, Vienna, Crystal."

Sama joogi prototüüpi on siin juba kirjeldet, vaatame siis kuidas nad erinevad.

Väike lihtne pudel, sildil ... aju? Valge vaht täidab üle poole klaasist, püsides väga kaua ning haakudes ka mõningase vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kollane. 

Aroom. Oisapoiss kui vaigune see on. No ikka kohe VAIGUNE, sihuke mõrkjas-hapukas vaiguvine kleebib end sõõrmetesse ... ja siis korraga leiad sa sellest ka mangot! Aja jooksul lõhn leebub ja muudab korduvalt ilmet - alguses samblaseks männimetsaks, siis vaarikamoosiks.

Esmamekk on raskepoolne ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse ... mõmm-mõnus, ühelt poolt mahlane ja marjane, paradiisiõunte kompoti taoline, teisalt vaigune ja samblane. Lõppmaitse - see on jubelahedasti kergelt joodav ja samas maitsetiinne, vaigune, kuuseokkane ja suurte punakate karusmarjade laadne. Järelmekk muutub pisut tihkemaks, kuid jääb siiski mahlaseks, kompotivedelikuks, ainult et see on kadakavõrsetega tembitud pirnikompott!

Keskmisest raskema kehaga. tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapuka buketiga ÜBERtasandi rüübe! Mõnusalt mänguline ja mitmekihiline, kergeltjoodav ja maitseküllane, mahlane ja seitsmel moel nauditav. Sobib nii humalahullule kui ka veidi pelglikematele tegelastele.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment