Tuesday, July 26, 2016

Russian Tourette (oak aged)

Russian Tourette (oak aged) (Kalamaja, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11 %vol. Liigimääratlus: russian imperial stout

Tootjainfo: "#piloot
Linnased: Vienna, Pale ale, chocolate, roasted barley, Cookie, black, Crystal 50/150, kaerahelbed. Humalad: Centennial, Citra"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Tumepruun vaht täidab pool klaasi ja püsib väga kaua. Õlle värvus - no otse loomulikult mustmust. Aroom on raskepärane, magusakas-mõrkjas, konjakikomme meenutav, vähese suitsuse lisavindikesega.

Esmamekk on raske ja hapukas-mõrkjas. Imp.stoudilt sellist särtsakas-vürtsikat hapukust ei ootaks, kuid see on mõnus sissejuhatus. Keskmaitse on raskepäraselt hapukas-magusakas, kleepjas, tõrvane ja ploomipovidlo laadne.

Lõppmaitse muutub ootuspärasemalt mõrkjas-magusakaks, tumeda šokolaadi ja kohvikreemi seguseks. Tumedad rosinad ja ploominalivka, arooniamoos ja šokolaadiküpsis. Järelmekk paitab pehmelt ja toekalt keelekülgi, patsutades keelepärale nagu vana sõber turjale stiilis: "no pole midagi, me veel jõuame nii mõndagi" Mõrkjas pehmus venib siit ja kuni keskööni, kuni aiamajakeses istudes ja poolihääli juttu vestes veel küünalt põlema ei pea panema ning muusikalise meelelahutuse eest kannab hoolt nahkhiir koos sääskedega.

Rammraske kehaga, tugevalt karboniseerunud ja naftase paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Mõneti üllatav (hapuka vindiga), veidi imestamapanev (kuhu jääb tamme vaniljesus?), mõnusalt ootuspärane (kaerahelbe kehakus). See jook sobiks liköörikommide sisse panemiseks :) Kulla Kalamajakad, pange see tegelane tootmisse!
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment