Wednesday, July 13, 2016

Garún Icelandic Stout Nr. 19.1


Garún Icelandic Stout Nr. 19.1 (Borg, Island) pdl 0,33 l. alc 12,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout", hinnang 94 punkti!

Tootjainfo: "Barrel aged in Cognac barrels for 10 months."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt seekord tuhmbeežil taustal. Klaasi plõnksub Must Mustus ise. Tumepruun vaht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - no mis tast ikka rääkida. 

Aroom. Ohjaa. Selliste lõhnade suhtes on Gambrinusel nõrkus. Röstleib. Röstitud seemneleib pähklivõiga. Kohviliköör. Kakaokreem. Käokella plõnksuv ajamõõt.

Esmamekk. Pehme. Täidlane ja pehme. Vaniljeliköör šokolaadikommis. Vaikus venib.

Keskmaitse. Vanakooli konjakikomm. Vaniljekauna otsa torgatud brändis leotatud ploom. Tiks. Toks.

Lõppmaitse. Brändi. Ehk liigagi palju brändit? Kuid kuna seda pakutakse väikestest šokolaadist tehtud pitsikestest, mille saab kohe peale haugata, siis on kõik korras. Kellakapp hakkab reetlikult värisema, lähenemas on täistund.

Järelmekk. Kakaokreem. poolkuivatatud ploomid šokolaadis. Vanad kellavedrud löövad end taas käima, kriginat on ehk rohkemgi kui käokukkumist, kuid kõik on selge. Saabunud on kesköö. Mina ei taha veel magama minna ... 

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga Megatasandi rüübe. Brändi matab ehk pisut imp.stoudi enda täidlust, kuid ... selllle hinna eest tuleb teda raudselt keldrisse seisma panna ja kohe N pudelit!
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment