Sunday, July 24, 2016

Hel & Verdoemenis Bruichladdich Barrel Aged Brett


Hel & Verdoemenis Bruichladdich Barrel Aged Brett (de Molen, Holland) pdl 0,33 l. alc 11,0%vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial stout" ja hinnang 87 punkti

Tootjainfo: "Indigrients: water, barley malts (pils, caramel, chocolate, roasted, brown), bitter hops (saaz, columbus), top fermenting yeast. Barrel aged. Brett yeast (give it some time please)"

Väike lihtne pudel, pruulikojale omane tehniline sildike ja vaadihoidistele omane vahakaelus. Mustjaspruun sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus ... no mis te ise arvate?

Aroom. Ohjahhhhh. Selliste hetkede pärast tasub elada ja olla ja lehvitada. Kivisöekaevanduseekskavaatori suurune on see lõhnaelajas. Tonn röstleiba. Koormatäis kuivatatud ploome ja kreeke. Suitsušokolaad. Viski. Vanilje. Hapendatud kastanid - ei ma ei tea kas neid on olemas. 

Esmamekk. Tigujas. Naftane. Raskuse mõttes. Lagritsa-rabarberi-marmelaad. Viskiploomid.

Keskmaitse. Kirsitubakas. Jeerum - no ongi kirsitubakas! 

Lõppmaitse. Purjus. See kraam on purjus. Vaat kui flandria punasest eilist saaks teha tarretist, siis see oleks vist umbes sarnane?

Järelmekk. Tubakatuhk ja Gabrieli liköör. Kaminalõuka servas kõrbemaläinud männikäbi, mille peale on aetud ümber pitsitäis kodust mustsõstranastoikat.

Mega. See asi on mega. Jube põnev on see, kuidas brett on vähemaks tõmmanud Bruicladdichi massiivset tubasust ja asendanud selle müriaadi uute toonidega. Täis kõht ja meelerahu. Seda on vaja nii antud joogile lähenemiseks ning need seisundid saavutatakse teda tarbides.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment