Saturday, July 23, 2016

Saku Antvärk: American Ale


Saku Antvärk: American Ale (Saku, Eesti). pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri tunneb seda veel "Humal & Oder Ale" nime all, liigimääratlus: "APA" ja hinnang 16 punkti.

Tootjainfo: "pinnakäärituspärmiga pruulitud punakas õlu, millesse on pandud mõned peotäied humalaid tavapärasest rohkem. Tugeva humalameki (IBU = 50) annavad Chinook mõruhumalad ning kerge aroomi annavad Cascade ja Centennial aroomhumalad. "

Väike lihtne pudel, rõhutatult lihtne sildikujundus. Sõrmepaksune valge vaht püsib üsna korralikult. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on nõrgapoolselt linnaseline ja pigem laagerõllele omane. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, jällegi pigem laagerõlut meenutav. Lõppmaitse magusakas-hapukas põhi saab endale ühetoonise mõrkjuse kaasa. Järelmekk on greibine ja puidune.

Keskmisest kergema kehaga, üle keskmise karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga päis joodav rüübe. Erilist muudatust võrreldes "H&O Ale" nime all müüduga võrreldes ei ole, ehk on vaid kriips paremas tasakaalus. Toeka pasteedileiva kõrvale käib juua küll.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment