Sunday, July 24, 2016

Mets


Mets (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Black IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "A forest-inspired Black IPA brewed with hand picked spruce tips and forest blueberries.
It’s a new version of the now retired Pesakond "black forest IPA" which was also lower in abv (5.4%)"

Väike lihtne pudel, sildil on ... oh üllatust ... mets! :) Pruunakas vaht täidab ligi pool klaasi, püsides üsna kenasti ja jättes ka kaunikese vahujälje klaasiseintele. Õlle värvus - väääähekese punaka helgiga must. Aroom on tume, raskepärane, kõrvetatud kuuseokaste ja lagrista segune.
Esmamekk on raskepoolne ja hapukas-mõrkjas, külmkuivatatud mustikate nüansiga. Keskmaitse on hapukas, tugevalt marjane, lausa kompotine, kadakamarjade ja vaarikate segune. Lõppmekis tugevneb velgelt äratuntav vaigune nätske toon ja samavõrra võimendub ka marjasus, saavutades nüüd juba metsamarjamarmelaadi taseme. Järelmekk on üsna tugevalt mõrkjas-hapukas, meenutades kuusevaiku ja lagritsat.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga Übertaseme rüübe! Kuusevõrsed ja marjad on seekord supertasakaalus, jook on mahlane ja maitseküllane. Pakkuda koos külmkuivatatud mustikatega.
------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment