Sunday, July 10, 2016

Kazbek


Kazbek (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA", hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Legendi järgi tõi Kazbeki mäetipult kohalik kangelane Pkharmat inimestele jumalate käest tule ja pani alguse nahi rahvale. Pkharmat’il endal läks vähe kehvemini. Kuri jumal Sela püüdis ta kinni, aheldas Kazbeki mäe külge ja igal hommikul tuleb pistrik Ida tema maksaga maiustama.
Lisaks tulele on Kaukasusest pärit ka metsik humal, mis on üheks Kazbeki humala esivanemaks. Nii on see melissi, mündi ja küpse papaia lõhnaga tulnud tuld tooma külma ja kõledasse ameerika humalate maailma. Pruulmeistri suhted pistrikega on jäänud heatahtlikeks."

Väike lihtne pudel, sildil miskipärast hoopis Atlas. Sentimeetrine valge vahukiht on hõre ja kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magusakas-mõrkjas, tühjaksvurritatud meekärje ja kuivatatud papaia sarnane. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse muutub tunduvalt mõrkjamaks aga samas ka kehalt kergemaks. Lõppmaitse on huvitavalt hapukas, kergelt vahajas ja kuiv. Järelmekk aga muutub juba päris põnevaks - see on segu vaigusest-vahajast mõrkjusest, mõrkjas-hapudest marjadest ja tilgakesest meest. Ja no tee või tina, tubakas tuleb meelde ... kas tõesti selle pärast, et kunagi on nähtud sigarette Kazbek?

Keskmisest kergema kehaga, nõrgapoolselt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga Heal tasemel ja huvitav rüübe. See humal mängib sedamoodi põnevalt, et kraam tuleb heaks tunnistada. Aga no ma ei tea, kas ta ikka IPA nime välja kannab? Session-IPA'na kiidaks asja rohkem.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment