Wednesday, July 20, 2016

Tally-Ho


Tally-Ho (Adnams, UK) pdl 0,3 l. alc 7,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "barley wine" ja hinnang 40 punkti.

Tootjainfo: "Brewed with Pale Ale, Crystal and Brown malts. Tally Ho is dark Mahogany red in colour with a rich, fruity aroma and a heart warming sweet raisin and biscuit palate."

Väike lihtne pudel, mustal sildil kappab hobene :) Tekst ütleb "traditional dark ale. An unshamedly strong winter warmer" 

Hallika varjundiga vaht täidab ligi pool klaasi ja on vägagi püsiv. Õlle värvus - kirkalt mahagonipunane. Aroomis tunneb kõigepealt väga head vett ning see järel ohtralt karamelli ja tumedaid rosinaid. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga, melassi, rosinate ja viigimarjade nüanssidega. Keskmaitse muutub veidi mõrkjamaks, tumeda kommisuhkru ja pähklite segune. Lõppmaitse on mõrkjas-hapukas, pisut keeltparkivalt toekas ja täidlane, tammine ja kanarbikumee taoliselt kirbemagus. Järelmekk meenutab vene vürtsikaid meepräänikuid, mille söömist lihtsalt ei saa ennem lõpetada kui kott tühi.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe! Ainult et tule taevas appi, kes oinas on selle joogi RB's "odraveiniks" märkinud? Tegu on "winter ale" või äääärmisel juhul "old ale" alla liigituva nähtusega, odraveinist jääb asi siiski kilomeetri kaugusele. Pakkuda koos tuula präänikutega.
--------------
pilt isethetud

No comments:

Post a Comment