Tuesday, January 1, 2019

Hannibal - Red Wine BA


Hannibal - Red Wine BA (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial", hinnang 82 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 3,7 punkti

Tootjainfo: "Red wine barrel aged imperial stout"

Väike lihtne pudel, mille vahakael annab aimu ja tõstab ootusi. Veinipunane sildikujundus. Pöidlajämedune pruun vahukiht püsib päris kaua. Õlle värvus - must-must.

Aroomis leidub mägi kuivatatud punaseid marju, eelkõige kirsse ja jõhvikaid. Röstine imp.stoudile omane põhi jääb nende taha pigem lõuendiks kui võrdväärseks mängus osalejaks, aga see mäng tõotab olla ilus ja köitev.

Esmamekk on raske kehaga ja hapukas-mõrkjas. Kirsid, murelid ja leib. Tumedates toonides maal pimedaimast hetkest enne koitu.

Keskmaitses tõstavad hapukal põhjal kaks laeva oma purjed - must ja mõrkjas röstine ning esmaste koidukiirte punakaskuldne magusus. Murakamoos röstitud jõululeival. 

Lõppmaitse muutub pehmemaks, magus ehavalgus muudab kõik piirjooned pehmemaks, samas võimendades kirsimerel liikumaasuvaid tammiseid laevu.

Järelmekk. Veinpunane ja kohvimust, šokolaadipruun ja murakakuldne. Nendes rusketes toonides maal köidab oma süngevõitu soojusega. Veidi happeline ja tanniinine, röstine ja raskepärane. 

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud  paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERtaseme rüübe. Just täpselt see, mida ühelt veinivaadis olnud imp.stoudilt ootadki. Ei rohkem, ei vähem. Perfektne õhtu lõpetamise jook.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment