Wednesday, January 23, 2019

SpontanHibiscus


SpontanHibiscus (Mikkeller, Taani) pdl 0,375 l. alc 7,7% Ratebeeri liigimääratlus: "Lambic - Fruited"  ja hinnang on 60 punkti. Untappd ütleb: "Lambic - Fruit" ja 3,74.

Tootjainfo: "3% hibiscus. Aged in wooden barrels"

Keskmist kasvu pudel, sildil hoiab jooksev Mikkelleri mehike pea kohal hibiskuseõit. Pöidlajämedune punakas vahukiht kaob kiirelt ja jäägitult. Õlle värvus - kirkalt punakas merevaik. Aroom on mõnusalt ja ninakõditavalt hapuka-magusakas, kergete vihjetega äädikale ja viigimarjadele.

Esmamekk on keskmise kehaga ja tublisti hapukas. Keskmaitse on hapukas-magusakas, balsamico, värskete viigimarjade ja kirevilja nootidega. Lõppmaitse on kuiv, kergelt silmi kissi tõmbama panev, õuna-äädika ja valges veinis leotatud viigimarjade vahepealne. Järelmaitses on kuhjaga rohelisi tikreid, veidi käärima läinud õuna, balsamicos leotatud datleid ja veidi isegi pekaanipähkleid.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-hapu buketiga ÜBERtaseme rüübe. Mahlane lambic, milles hibiskuse enda mekk üsna ära kaob, kuid tulemus on ikkagi ülimalt nauditav.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment