Wednesday, November 12, 2014

All Day IPA


All Day IPA (Founders, USA) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Liigimääratlus: session IPA. Ratebeeri hinnangul 96 punkti!!!

Tootjainfo: "The beer you’ve been waiting for. Keeps your taste satisfied while keeping your senses sharp. An all-day IPA naturally brewed with a complex array of malts, grains and hops. Balanced for optimal aromatic and a clean finish. The perfect reward for an honest day’s work and the ultimate companion to celebrate life’s simple pleasures.
42 IBU"

Väike õlakas pudel, sildil puhkusele suunduv sõiduk. Valge sentimeetripaksune vahukiht püsib märkimisväärse visadusega. Õlle värvus - vähese uduvinega kuldne. Aroom on mõnusalt tsitrusjas, männiokkane ja soolakalt adrune - kas see on Chinook?

Esmamekk on keskmisest suts kergema olekuga ja magusakas. Keskmaitses tulevad esile humalased mõrkjad toonid, kuid nad on mahlase sordiini all. Lõppmaitse on juba humalasõbrale mokkamööda - siin on hapukat krapsakust ja vürtsikat mõrkjust. Järelmekk tilgub greibimahlast, pannes silma särama ja süljenäärmed tööle - seda mahlapommi võtaks veel kohe mitu klaasitäit!

Keskmisest tiba kergema kehaga, nõrgalt karboniseeritud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga väga-väga heal tasemel rüübe ... ehkki miks ei võiks seda APA'ks nimetada?

------------

pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment