Tuesday, November 18, 2014

Vana Kalur

Vana Kalur (Veldi, Eesti) kraanist, alc 7,8% Liigimääratlus: (balti?) porter

Tootjainfot ei õnnestunud leida.

Sõrmepaksune tumekreemikas vahukiht on päris kena püsivusega. Õlle värvus - punakasmust. Aroom on magusmõrkjas, meenutades tule kohal kõrvetatud sepikuviilu ja tumedaid rosinaid ... hmm, kas keegi röstis rosinakeeksi?

Esmamekk on keskmise kehaga ja tihkelt magus-mõrkjas. Keskmaitse on tummine, rosinakisselli ja kõrvetatud leiba meenutav. Lõppmaitses tuleb uurde korralik annus nätsket hapukat leivasuppi ja nelgi ning kaneeliga vürtsitatud marjaveini. Järelmekk on mõrkjas-magus, jõuline ja kohmakas nagu number väiksema ülikonna selga tõmmanud turjakas maamees kauge linnavurlest sugulase pulmapeol.

Keskmisest tihkema kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusa buketiga väga heal tasemel, ehkki kuidagi ... üheplaanine rüübe. Esiteks on ilmselt siin süüdi liiga külm serveerimistemperatuur, teiseks tahaks see õlu veel üks pool aastat seista, et saavutada oma tõelist küpsust. Praegune variant tahaks enda kõrvale marineeritud ingverit või vürtskurki või midagi muud suudvärskendavat vahepaladeks.
-------------
kuna silti pole, siis pilti samuti :(

No comments:

Post a Comment