Monday, November 17, 2014

Pearu IPA

Pearu IPA (Hopster, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: IPA. Ratebeeril pole veel koondhinet.

Tootjainfo: "Pearu oli riukalik ja keerulise iseloomuga taluperemees, nagu meie õlugi, mis on karakterilt kärtsakalt mõrkjas samas mõnusalt troopiline ning kergelt karamelline. Toidusoovitus: Pane mind proovile vürtsikate aasia roogade või hapukapsastega. Olen valmis!"

Väike lihtne pudel, pisut karikatuurlikul sildil Tõsine Eesti Mees ;) Sõrmepaksune vahukiht on keskmiselt püsiv, ja kenasti klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - punakas pronks. Aroomis on melon ja ... kummi?

Esmamekk on keskmise kehaga ja leebelt magusakas. Keskmaitse on puuviljaselt magus-hapukas ja leebelt mõrkjas. Lõppmaitses muutub juba meeldivalt IPA'le kohaselt mõrkjas-hapuks, vaiguseks. Järelmekk aga ... noh kuidas seda öelda ... koolipõlvest tuttav kustutuskummi tuleb meelde, ehkki õnneks peatooniks on siiski meloni ja seedrimänni segu.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-mõrkja buketiga omamoodi rüübe, mis balanseerib kuskil väga meeldiva ja väga veidra vahel. Hmm, kui nüüd mingi aasiapärane särtsuv wokiroog kõrvale võtta, ehk oleks isegi mõnus?
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment