Sunday, November 9, 2014

Breakfast Stout


Breakfast Stout (Founders, USA) pdl 0,33 l. alc 8,3 %vol. Liigimääratlus: imperial stout. Ratebeeri hinnangul 100 punkti!!!

Tootjainfo: "You’ve got to love coffee to truly appreciate this phenomenal brew. Brewed with an abundance of flaked oats, bitter and sweetened imported chocolates, Sumatra and Kona coffee. We’re actually not sure if this is some type of coffee cake or a beer. Either way you can drink this ale with a fork. Breakfast Stout has an intense fresh roasted coffee nose toped with a cinnamon colored frothy head that seems to never fade and makes you wish breakfast could last forever."


Väike õlakas pudel, sildil hommikusööki lusikaga kühveldav laps :) Tumepruun sõrmelaiune vahukiht on tihedapoolne ja väga püsiv. Õlle värvus - must. 

AROOM - see väärib läbivaid suurtähti ja omaette lõiku! Kohvi, värskeltröstitud ja -jahvatatud, just sel hetkel kui sa ta veskist eelkuumutatud kannu raputad ja loomulikult selle juurde ninaga jumalikku lõhna endasse vead. 

Esmamekk on tihkepoolne ja portveiniselt magus-hapu. Keskmaitse veab suunurgad lollakasse naeratusse ja ei lase neid enam lahti ... see on tiinelt täis melassi, mõrušokolaadi, pähklikreemi ja portveini. Lõppmaitse paneb mõnujudinad mööda selga jooksma ja kätega õhus ringi vehkima ... iiiiiibus kui hea see on! Mõru-magus ja magus-mõru, mõgus ja maru ... geniaalne dessert kohvihoolikutele. Järelmekk määrib mööda keelepära paksu kihi šokolaadikreemi ning niristab peale mõrkjat pähklisiirupit ... see on zammmetine ja hunnnnitu lonksuke, kas teate!

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseeritud ja naftaliku paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkja buketiga MEGATASANDI RÜÜBE! Dessertõluks ehk kröömike mõrkjas, kuid tõsisele kohvihoolikule parim! Suurepärane digestiiv.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment