Tuesday, November 18, 2014

Mooie Nel


Mooie Nel (Jopen, Holland) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: IPA. Ratebeeri hinnnang 88 punkti.

Tootjainfo (google tõlke abil): "Jopen Beautiful Nel IPA is an IPA or at old Hollandsch a Duraebel Ship Beer. Extra heavy brewed and hopped extra so long sea voyages along was to be drunk in "the East". There are now after six different variants Beautiful Nel chosen to use batch # 2 as the final recipe. Citra, Simcoe and Cascade hops"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt on seekord oranž-hõbedastes toonides. Valge vaht täidab pool klaasi, olle vägagi püsiv ja kenasti vahupitsi klaasiseintele jättev. Õlle värvus - kirkalt virsikukarva kollakas-oranž.

Aroom mõjub kui puuviljafriigi märg unelm - siin kuhjub kolmekordses kihis mango, virsik, küps banaan, melon ja papaia ... kui nii lühike sissejuhatus teha :)

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse vallutab taas meeled troopiliselt küllusliku puuviljalaadungiga, kuhu seekord lisandub midagi nätskelt vahajat ja vaigust ... või on see taruvaigu ja suira segu ... just täpselt! Lõppmaitse kirbe vaigune mõrkjus paneb juba mõnust kukalt judistades silmi kissitama ja heakskiitvalt noogutama ... jaaaaa ... just sedasorti peab üks hea IPA olema! Järelmekk on mahlane ja ohtlikult kergelt joodav, siidine ja ahvatlev nagu naisterahva öösärk.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja pisut õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI rüübe. Kui sellise joogi veel päris-päris värskelt kätte saaks, oleks hinnang ilmselt veelgi kõrgem, kuid praegust varianti soovitaks pakkuda koos piprapeki viilukesega ja sibularõngaga mustal leival.
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment