Saturday, November 15, 2014

Muraste Murdja suitsuline #7, #8 ja #9

Pruulikoda õllevõlur on teinud esimese eesti pruulikojana valmis kolm võrdlevat partiid, et saadud tagasiside põhjal otsustada, missugune versioon tootmisse võtta. Gambrinus kiidab algatust ja proovib nüüd oma hinnangut anda.
--------------

#7
Tootjainfo: "EBC 12,3 IBU 26 , sisaldab Saksa sortide Polaris ja Saphir humalaid, alkohol 5.15 % vol"

Valge hõre vaht täidab pool klaasi ja kaob kiirel kohinal pea jäljetult. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on kergelt hapukas ja üsna tugevalt suitsune ... selline kodune ja saunane.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapukas. Keskmaitses tuleb alguses esile sepikuline linnaseline põhi, kuid siis võtab võimust suits. Lõppmaitses mängivad humalad vähese vürtsikusega, pannes suitsuse peatooni mõnusalt sädelema. Järelmekk on kargepoolne ja karastavalt mõrkjas-hapu.

Kergepoolse kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkja heas tasakaalus oleva buketiga mõnus suitsune rüübe.

#8
Tootjainfo: "EBC 11,3 IBU 41, sisaldab Saksa sortide Polaris ja Mandarina Bavaria humalaid, alkohol 4.83% vol"

Valge vaht moodustab kahe sõrme paksuse hõredapoolse kihi, mis on pisut püsivam kui eelmine versioon. Õlle värvus - õrnalt udusekt kuldne. Aroom on magushapukas ja tugevalt suitsune.

Esmamekk on kerge kehaga ja üsna intensiivselt hapukas. Keskmaitse on hapukas-mõrkjas ja suitsune. Lõppmaitse mõjub hapukas-vürtsikalt ja meeldivalt karamelliselt. Järlemekk on tugevalt mõrkjas ja pisut keelt parkiv.

Kerge kehaga, nõrgalt karboniseeritud paletiga, hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga rüübe, milles nisuõllest oodatav leebe hapukus on kadunud humalate mõrkjuse ja suitsu varju.

#9
Tootjainfo: "EBC 13,3 IBU 36, sisaldab ameerika sortide Columbus, Citra ja Amarillo humalaid, alkohol 5.34% vol"

Valge vaht täidab pool klaasi, mis muutub tasapisi hõredaks, kuid on kahest eelmisest püsivaim. Õlle värvus - uduselt kuldoranž. Aroomis domineerib suits, mille alt aimdub karameljat magusust.

Esmamekk on keskmisest suts kergem ja leebelt magus-hapukas. Keskmaitses segunevad hapukas-mõrkjad tsitrusenoodid ja suitsune põhitoon. Lõppmaitse on mõnusalt kehakas ja magus-hapukas ning õrnalt vürtsikalt särtsakas. Järelmekk on kerge ja karge, mõõdukalt suitsune, värskendav ja kodune.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga väga mõnus suitsune rüübe.
---------------

Üldistatult - Gambrinuse lemmik oli #9 oma parima maitsetasakaalu ja meeldiva täidluse tõttu. #8 kiskus pigem humalase berlineri kanti, ja sellest kolmikust oli #7 kõige neutraalsem.

No comments:

Post a Comment