Wednesday, November 26, 2014

Pipars


Pipars (Labietis, Läti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Liigimääratlus: vürtsiõlu. Ratebeeril pole veel koondhinnet.

Tootjainfo: "Red-coloured beer with Cayenne pepper. A selection of three malts and Amarillo hops make the backbone of the beer, but the pepper will tickle your throat a bit during the aftertaste. Brewer: EdgarsAlc: 5.5%
FG: 1014
Bitterness: 25
Colour: 26"

Pikakaelaline kääniskorgiga pudel, kollane lihtne sildike. Pudeli külge kinnitatud kotike, milles on väike voldik kõigi pruulikoja toodete kirjeldustega - andekas mõte, mis paneb sind ka teisi tooteid jahtima.Valge sentimeetri paksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - õrnalt uduselt merevaigukarva. Aroom on leebelt magusakas, sügaval sissehingamisel hakkad tundma ka piprast kripeldust sõõrmeis. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja õrnalt magus-vürtsikas. Keskmaitse mõjub läti õlledele iseloomulikult mesiselt ja ürdiselt. Lõppmaitses hakkab keelel kirvendama hapukas-vürtsikas piprasus. Järelmekk on mõõdukalt biskviitjas ja juba üsna tuntavalt piprane.

Keskmisest suts kergema kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja õrnalt õlise paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga väga põnev rüübe. Siia kõrvale sobiks mõni lihtsam pehmem juust kreekeriga.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment