Saturday, November 8, 2014

Hop-It

Hop-It (Urthel, Belgia) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Liigimääratlus: belgia strong ale. Ratebeeri hinnang 95 punkti.

Tootjainfo: "Superior Hoppy Belgian Ale. White very rich foam, small bubbles. Very hoppy, spicy, fruity flavour and full, heart warming body. Brewed at first at Van Steenberge, now brewed at Koningshoeven - La Trappe brewery."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnusmehike rohekal taustal. Valge sõrmepaksune kiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldkollane. Aroom on karameljas, mahlaselt vürtsikas ja ürdine.

Esmamekk on keskmisest tihkema kehaga ja vürtsikas. Keskmaitse mõjub väga täidlaselt, puuviljaselt ja vaiguselt, troopiliselt ja mänguliselt, pillutades tundmatuid troopilisi vilju ja lisades peoga eksootilisi ürte ... see kihiseb ja kahiseb nagu esimese tantsupeo ootel noorukite kamp. Lõppmaitse paneb kergelt silmi kissitama - see mäng siin klaasis mõjub jõuliselt ja kuninglikult, pillavalt luksuslikult ja elegantselt. Mõrkjas mandoliin ja vürtsikas harf paiskavad helisev-unistava pilve lae alla ja sume saksofon paneb südame põksuma ... see tantsupidu tundub tulema vägev! Järelmekk tõmbub aha kergelt sordiini alla, lastes nautida vaigust kirvendust ja karameljat täidlust.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseeritud paletiga, vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga übertasandi rüübe! Seda võiks ilmselt tituleerida üheks paremaks Belgia IPAks mida Gambrinus saanud, ristates tripli vürtsikuse ja IPA humaluse ning belgia kange eili täidluse.

---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment