Tuesday, November 25, 2014

Préaris Quadrupel


Préaris Quadrupel (Vliegende Paard, Belgia) pdl 0,375 l. alc 10,0 %vol. Liigimääratlus: quadrupel. Ratebeeri hinnang 95 punkti!

Tootjainfo: " The Beer is brewed at " de Proefbrouwerij" Lochristi with an original receipt of De Vliegende Paard Brouwers, Oedelem.(Beer was the best craft beer Belgium 2011 a competition organised by ’Brouwland’)."

Väike matsakas pudelike, ajaloolisust rõhutav sildike. Kreemikas vaht räidab 3/4 klaasist, olles ülimalt püsiv ja väga tugevat jälge klaasiseintele jättev. Õlle värvus - kirkalt mahagonpunane.

Aroom on delikaatne, kuid elegantne. Siin on mahedalt karameljat kommisuhkrut, iiriskommi ja õunapuupksi ning vaarikavarsi.

Esmamekk on keskmisest vaid veidi raskem ja magusakas. Keskmaitse paneb aga juba naeratama ... see on kui flaami meremaal, mis esmapilgul tundub klassikaliselt igav, kuid lähemal vaatlusel detailirohke ja kordumatu. Seekord seguneb viigimarjade ja karamelli sekka midagi vastupandamatult meeldivalt maalähedast, midagi lausa muskuselõhnalist ja kirbet, kuid niiiiiiiiiiii meeldivat, et sa ei saa isegi aru miks istud selle maali ees olevale madalale muuseumipingile maha ja süübid lõuendi uurimisse. 

Lõppmaitse mõjub hunnitult luksuslikult ... raske brokaat ja samet, kuldsed niidid ja peenekoelised mustrid ... sinu silme ees muundub see meremaal otsekui kuninglikuks gobelääniks, troonisaali vääriliseks ehtekangaks.

Järelmekk taandub taas maiseks, suisa rustikaalseks. Siin seguneb kärjemesi ja suir, üleküpsenud aprikoosi mõrkjasmagus mahlasus ja tammevaadi tuhm ümarus. Kuidagimoodi on pruulmeister saavutanud hurmava koosluse küpsusest, elegantsist ja lihtsusest ... haruldane kombinatsioon, peab mainima!

Keskmisest suts raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja veidi kleepja paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga MEGATASANDI RÜÜBE!. Kuninglik ja talupoeglik ühekorraga, tõelise meistri vääriline pruulis. Siia juurde sooviks midagi hõrku ja lihalikku, nt viilukest tumedas õlles haudunud loomakeelt ... ma küll ei tea, kas nii tehakse, aga hetkel tundub see parim valik.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment