Tuesday, April 17, 2018

June


June (Voldi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Kölsch", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "June - traditional light ale from Köln. Lively, refreshing and crisp!"

Väike, veidi kehakam pudel, üliefektne kuldne-küütlev sildikujundus. Vähene erkvalge vahukihike kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. 

Aroom. Oi. Kas teate, kui võluv võib lihtsus olla! Lihtsalt linnaselilselt magus aroom kõditab nii meeldivalt sõõrmeid, et seda hingaks kohe mitu suurt sõõmus sisse.

Esmamekk on kergepoolse keha ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas ja sellel on rosinate ning ehedate viljaterade mekki man, justkui kõnniks suviste viljaväljade vahel ja loobiks piimküpseid terakesi lõugade vahele. Lõppmaitse omandab keelekülgi ergutava hapuka kõrvaltooni, samas kui keele keskosas väreleb meeldiv vähene vürtsikus. Järelmekk ... nojah, see taandub nüüd küll liigselt lihtsaks magusakas-mõrkjaks ... no aga samas vääääga stiilipuhtaks!

Kerge kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga ERAKORDSELT HEA RÜÜBE! Imestage end või ribadeks, aga vana Gambrinus on ülimalt rahul, et kellelgi õnnestus sellest labasuseni lihtsast õllestiilist välja võluda maksimaalselt kõrged stiilpunktid ... ja jook ise on kah meeldiv! Muidugi ei paku ta gurmee-elamust, kuid pole selleks ka mõeldud. Teha midagi lihtsat ja samas võluvat - see on kõva väljakutse ning Voldi poisid on selle auga läbinud!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment