Sunday, April 29, 2018

Kevad

Kevad (Munga, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,3 %vol. Liigimääratlus: mõdu

Tootjainfo: "Kuiv leedriõie mõdu"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Vähene erkvalge vahukiht kaob kiirelt. Joogi värvus ... no polegi õieti teist, siuke kahkjas-kahvatu valkjas-kollakas. Aroomis on nii mõdu kirgast-värsket hapukust kui leedriõite magusat lillelisust ... no kevade tõepoolest!

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapukas-magusakas. Keskmaitse pargib mõnusalt keelekülgi, kuiv valgete viinamarjade mekk valgub kaugeimatessegi ajukurdudesse.

Lõppmaitses ... no joppenpuhh ... ehedalt veiniviimarjade mekk noh! Teate küll, need želee-taolise sisuga viinamarjad, mida reeglina söögiks ei pakuta, aga mille tikri, kiivi, rosina ja aroonia vahepealset mekki pole võimalik millegagi segamini ajada! Järelmekis jõuab kohale leedripuuõite vaigune eeterlikkus koos parkiva puiduse tihkusega.

Petlikult kergepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Jubekolelahe tegelane, mille kahkjas ilme varjab mõnusat värsket ja kauakestvat maitseelamust.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment