Sunday, June 16, 2019

Anniversary Barley Wine 2019


Anniversary Barley Wine 2019 (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,2 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Barleywine - American" ja 3,97 punkti.

Tootjainfo: "This is the 3rd annual special release.
A magnificent Barley Wine aged nearly a year in elegant cognac barrels. Rich, dark fruit, honey and caramel notes balanced with oak and cognac from the long barrel aging. Celebrating four years of Sori Brewing in production. Drink now, or cellar for years to come. "

Kui sama koja Laudatur on iga aasta erinev, siis Anniversary oli sama kirjeldusega ka 2018 ja 2017.a versioonides.

Väike lihtne pudel, Anniversary sarja tüüpsilt seekord veinpunastes toonides.  Sentimeetrine hallikaspruun vahukiht kaob ruttu. Õlle värvus - kirkalt kirsipunane. 

Aroom. Soe odraveinine pehmus leiab tee sinuni juba kaugelt. Konjakivaadine sutsakas peidab end selle sisse nagu siil lehtedesse ja avab ennast alles liginuuskimisel. Siin on õilsust ja aega ja rahumeelset pikaldust.

Esmamekk. Kirsikompott. Kirsikompott murelitega ja portveiniga. Korrusmaja aknast võib ka kaunis vaade olla, kui linn juba tumeneb ja hämuselt sätendavaks muutub vihmasel suveõhtul.

Keskmaitse. Seisad sina akna peal, hingad pärani sõõmudega jahenevat niiskust, milles on tunda kaugel all õitsvaid pärnapuid ja möödunud äikese karget osooni. Soe ja niiske ja mõnus.

Lõppmaitse. Täna ei raatsigi vist kardinaid ette tõmmata. Ega arvutit käima panna, telekast rääkimata. Piiritajate usin vidin on küll vaibunud, kuid pigem aimamisi kui ilmsi tunned sa nahkhiire pikeed. Meeled on ergud ja süda avali.

Järelmekk. Kes on öelnud, et emotsioonide järgi tuleb kaugele minna. Jama puha. Nagu üks tark mees on öelnud: "mõni näeb üle hoovi kõndides rohkem kui teine ümbermaailmareisil." Lase vaid endal neid tunda ning elamused tulvavad ise su juurde.

MEGA! Vanal Gambrinusel on üüratult hea meel tõdeda, et Sori vaadimeisterdised on jõudnud tasemele, kus ei tule rääkida laagerduspotentsiaalist. Einoh, keldrisse võib ka seda aastakäiku varuda ... aga taevas näeb, et nauding on vaid käeküünituse kaugusel!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment