Friday, June 7, 2019

Kiusupunn


Kiusupunn (Kalamaja, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,6 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untapped liigimääratlus on "Pale Ale - American" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "KIUSUPUNN is American style pale ale brewed exclusively for restaurant KIUS. It has malty body with moderate amount of hops in aroma.
IBU 30"

Väike lihtne pudel, sildil õudselt palju sigrimigrit, mh ka langevarjuga jonnipunn. Sõrmepaksune valge vahukiht on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - õrna uduvinega tumekuldne. Aroom on hapukas-magusakas, meenutades üleküpsenud tikreid ja rabarberikisselli.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on hapukas, veidi kõrbemise äärele keenud rabarberimoosi mõrkja servakesega. Lõppmaitse muutub magusaks, karamelliseks, koduse kommiteo ja veidi kaneeliga tuunitud tikrimoosi sarnane. järelmekk jätkab samamoelisel karamelliseerumise ja kõrbemamineku piiril balansseeriva toonil.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga kentsakas rüübe. Oleks stiiliks "belgian ale" või isegi "saison", siis oleks kerge õlakehitusega nõus. Aga no APA'na on see ausalt öeldes suisa läbikukkumine. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment