Saturday, June 1, 2019

Novum Castrum Tripel

Novum Castrum tripel (Humaliste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,3 %vol. Liigimääratlus: "tripel"

Tootjainfot pole leida.

Keskmist kasvu lihtne pudel, valgel sildil kindlus-klooster. Valge vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on puhas klassika - magus ja vürtsikas ja karamelline ja kommine. 

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja magus-vürtsikas. Keskmaitses torkab alkohol oma piigid üsna sügavale keelde, kuid seejärele paitab kohe kuivatatud virsikuga. Lõppmaitse on mõrkjas-vürtsikas, karamelline, hapukas, puuviljane ja kukekommine, meenutades barbarissikomme vanaema kristallkausist. Järelmekk on silmnähtavalt purjakil, soe ja alkoholine, tuntavalt kange kuid ikkagi nii meeldiv, jutstkui viisakas ja vaikne vanahärra, kes jommis peaga muutub korraga seltskonna hingeks, külvates enda ümber anakdoote ja komplimente, mis panevad mehed muhelema ja piigad kombekalt punastama.

Keskmisest tiba raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusaka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. See kraam peaks kolm-neli kuud veel laagerduma, et saaks oma hetkel piiripealselt tajutavat alkoholisust ümaramaks ... aga vägagi stiilipuhas sooritus ja juba praegu üsna nauditav tulemus.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment