Friday, June 7, 2019

Phonebox


Phonebox (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri stiilimääratlus "IPA - English" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - English"ja 2,68 punkti

Tootjainfo: "English IPA.
IBU 52"

Väike lihtne pudel, sildil U-kurvis telefoniputka. Kollane sentimeetripaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt pruunakaspunane. Aroom on meeldivalt karamelline ja pähkline, meenutades pigem head brown ale kui IPA't.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse on kohvine, röstine ja karamelline. Lõppmaitse ... noh pähkliküpsis pähklikreemiga, võta või jäta! Järelmekk viskab sisse sutsu pärmist hapukat nooti ja nii umbes pool minutit hiljem jõuab kohale ka vürtsikas õhetus.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga nii ja naa rüübe. IPA'na ei lenda see linnuke kohe üleüldse. Aga kui sildil öeldaks "hoppy brown ale", siis ütleks mitu suurt ja lahket kiidusõna ja teeks pruulmeistrile pai kah veel ... eriti kui pärmisest vinest lahti saaks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment