Friday, July 19, 2019

Tetley's Bitter


Tetley's Bitter (Joshua Tetley & Son, UK) prk 0,44 l. alc 3,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bitter - Ordinary / Best" ja hinnang 13 punkti. Untappd ütleb: "English Bitter" ja 2,96 punkti.

Tootjainfo: "Tetley's was first brewed in Yorkshire in 1822. Tetley's range of quality ales is brewed using only the finest ingredients to ensure the perfect pint every time. "

Keskmist kasvu purk, väga klassikaline õllepurgilik disain. Kollaka varjundiga vaht täidab ligi pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt vask-kuldne. Aroom on leebelt ja meeldivalt linnaseliselt ning karamelliselt magusakas.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse muutub veidi hapukamaks ja leivaseks ... selliseks haputaigna leivaseks, millesse on veidi pohli segatud. Lõppmaitses on tunda tooreste viljaterade ja karamell-linnaste rauarohket nooti. Järelmekk on kuivapoolne, hapukas ja õhkõrnalt vürtsikas.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga OK taseme rüübe. Selline pretensioonitu, aga korralik pubijook, mis ongi disainitud olema pikalt ja palju kuukamiseks, ilma et kutsuks kellelgi esile vaimustust või vastikust.
---
pilt isetehtud

1 comment:

  1. You're pouring it wrong! The British pour down the side of the glass, which should be tilted at 45 degrees. This is in order to achieve a full glass with either a 1/2 inch [13mm] head or almost no head at all [regional differences] ;-)

    ReplyDelete