Monday, August 26, 2013

Dry Hopped St.Rogue Red Ale

Dry Hopped St.Rogue Red Ale (Rogue Ales). pdl 0,33 l. alc 5,2 % Liigimääratlus: ameerika punane eil. Ratebeer 93 ja beeradvocate 86!

Tootjainfo: "
Reddish copper in color, a roasty malty flavor, with a hoppy-spruce finish.
 9 Ingredients:
Malts: Great Western 2-Row, Carastan 30-37 & 13-17, Crystal 70-80.
Hops: Chinook, Perle, & Centennial.
Yeast & Water: Rogue's Pacman Yeast & Free Range Coastal Water.
44 IBU"

Lihtne väike pudel, tumedates-punastes toonides sildikujundus. Tumedam kreemikas vaht moodustab 4 sõrme laiuse kihi, mis püsib väga tihedalt ja tugevalt. Õlle värvus - punakaskuldne merevaik. Aroomis on mesised noodid segamini tsitruse ja põdrasamblasse mähkunud männitüvega ... vau, see on lõhnapomm!

Esmamaitse on keskmisest kergema kehaga ja intensiivselt mõrkjas. Keskmaitse laotab üle keele mesilasvahase teki, mille sees on tsitrusjad humalakäbid ja elupuu "okkad". Lõppmaitse annab välja alguses tubli puuviljase pehmuse, et siis kohe pöörata ette terav-kibekas vaigupadjake. Järelmaitse mõjub sädelev-värskena, sumisedes mesilasena ja kohisedes männisaluna merekaldal.

Keskmisest tiba kergema kehaga, tugeval õlise paletiga mõrkjas-kibekas-magusa buketiga megarüübe (veel mitte über, aga sellele väga lähedal). Toiduks sobiks siia ehk lahmakas marmorjas loomalihatükk, mis on saanud lühidalt teravat grilli.
---------
pilt siit


2 comments:

  1. Huvitav, kuidas see kanarbik ja mesilasvaha pudelisse pandi? Äärmiselt nauditav soolakama laabijuustuviiluga. FG tundub suht kõrge. Ei imesta kui 1025 kanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eks ta ikka nendest humalapoistest tuleb:)

      muuseas, Oaked Arrognat Bastard on tagasi poes

      Delete