Thursday, April 17, 2014

Dark Horizon Third Edition

Dark Horizon Third Edition (Nøgne Ø, Norra). pdl 0,25 l. alc 15,5 %vol. Liigimääratlus: imperial stout. Ratebeeri hinnang on 94 punkti, beeradvocate pakub 80.

Tootjainfo: "The Dark Horizon series, brewed by Nøgne Ø, consists of some ‘extreme’ Imperial Stouts, all brewed with a different one-off recipe. The third edition is described as an “imperial stout on steroids”, and “this dark and rich brew is sweet enough to be your dessert or accompany your richest crème caramel”. The beer was brewed with a large amount of ingredients, including Maris Otter, Munich, Amber, Wheat, Smoked Rye, Crystal, Brown, Chocolate and Black malt, Millennium, Columbus and Nelson Sauvin hops, and even coffee. The reported IBUs are 100, while the color is a massive 240 EBC. "

See õlu algab pakendist - mustal plekktorul on kuldne pruulikoja tunnus-O kirjatud egiptuse hieroglüüfidega! Kuldoranži krepp-paberisse keeratud väheldase pudelikese silt näeb välja samamoodi. Mõnemillimeetrine vahukiht kaob kiirelt kirmeks. Õlle värvus - mustadest mustim must!

Aroom on tuntavalt soojalt alkoholine ja jõuliselt kohviliköörine, sellele lisandub tume šokolaad ja ausõna ... lausa tšillit tunneks nagu nina kõditamast!

Esmamekk on taaskord jalustniitvalt raske ja megaõline, kleepjas ja viskoosne. Keeleotsa näksivad purjus kohvikuradikesed ja paitavad šokolaadi-inglid. Keskmaitse paneb pead, silmi ja käsi pööritama ... see allub nii raskelt kirjeldamisele ... tumedas rummis lahustunud kohvi ja rosinapuding, kohvikreem ja koorevenis. Huvitav, kas rummiga lahjendatud karamell-kondenspiim võiks niimoodi maitsta? Lõppmaitses ronivad kogu selle tihke raskuse sisse veel ka konservkirsid ja -aprikoosid, võttes lisaks konjakikommid. Järelmekk sunnib ringutama ja mugavat tugitooli otsima ... sihandse külluse peale tahaks end mõnusalt kerra tõmmata ja pisikese pokaalise kaudu maailma sekeldamist eemalt vaadata.

Uuuuuhhh kui raske kehaga ja ooooh kui kleepja paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-magusa buketiga GENIAALNE dessertõlleke, mida mida soovitaks kõige muu asemel, aga mitte millegi kõrvale! Kui teil on õnne seda nautida, siis tehke seda koos sõbraga, sest ... õndsus vajab jagamist :)

----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment